CompMarket - Biztonsagtechnika

Univerzális tömbtárolás (Universal Block Storage – UBS)

A videofelügyeleti rendszer kritikus részeként a videoadatok rögzítésének biztosítása a kulcs az összes szükséges információ megőrzéséhez. A videómegfigyelés jelenlegi trendje a rögzítési időtartam és a rögzítési mennyiség folyamatos növelése, ami veszélyezteti az adatok hatékonyságát és megbízhatóságát.

A probléma megoldására az Uniview kifejlesztette az innovatív Universal Block Storage (UBS) technológiát. Ez biztosítja az adatok biztonságát, miközben növeli a hatékonyságot.

A hagyományos fájlrögzítési módszerrel ellentétben, amely a video adatokat a szokásos fájlrendszerekbe, például a FAT vagy NTFS rendszerbe csomagolja, majd a merevlemezre írja, az Uniview UBS megoldása közvetlenül felosztja és leképezi a video adatokat a merevlemez adatblokkjaira, amelyek a merevlemez minimális adategységét képezik.

Előnyök:

Nagyobb írás/olvasás hatékonyság

Az UBS technológia használatával nagyobb írási hatékonyság valósítható meg, mivel csökkenti az összes fájl csomagolási és újraírási folyamatot, és közvetlenül a merevlemezre ír, csökkentve az összes virtualizációs és adatfeldolgozási réteget.

Biztonságos adatok

A közös fájlrendszerekben a videót közös fájl formátummal csomagolják. Az adatok nincsenek biztosítva. Az UBS technológia azonban privát algoritmust fogadott el az összes adat térképezés elvégzésére. Ennélfogva semmilyen módszer nem tudja közvetlenül megtekinteni a merevlemezről származó video adatokat.

Adatlopás elleni védelem és pontos lejátszás-visszakeresés

Az adatblokkok minimális mérete és a nagyobb írás/olvasás hatékonyság miatt az UBS képes olyan felvételi adatokat is lekérdezni, amelyek akár 1 másodpercnél kevesebb videót tartalmaznak. Így a lejátszás-visszakeresés 1 másodpercnél kisebb időskálára szűkíthető, ami nagy segítséget biztosít a pontos visszajátszási információk megtalálásában.

A szokásos fájl felvételi rendszerben, ha hirtelen áramkimaradás történik, amikor a felvétel nincs egy teljes fájlba csomagolva, az adatok teljesen elvesznek a Flashből és ez tartalmazhat akár néhány másodpercnyi videót is. Ami az UBS technológiát illeti, mivel az összes videó adatot valós időben feltérképezi és a merevlemezre írja, egy hirtelen áramkimaradás nem befolyásolja a felvételt.