CompMarket - Biztonsagtechnika

ColorHunter

A legtöbb bűncselekmény éjszaka történik, mivel a rendkívül gyenge fényviszonyok kényelmesebb feltételeket biztosítanak a bűnözők számára. Rendkívül hasznos lehet a járművekre vagy a gyanúsítottakra vonatkozó bármilyen információ mint például: a jármű rendszáma, színe és márkája; a gyanúsított arcvonásai, hajszíne, magassága és ruházatának színe. Bár a biztonsági kamerarendszerek az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a városokban, még mindig sok olyan biztonsági követelményt nem lehet teljesíteni, mint például a nagy felbontású éjszakai látás és a színes felvétel.

Az Uniview-nál most már elérhető a ColorHunter technológia. A ColorHunter kamerák a rendkívül sötét jelenetekhez kiegészítő fehér fényes megvilágítással párosítva garantálják a színes részleteket tartalmazó felvételeket.

24/7 színes megfigyelés a technológiai innovációknak köszönhetően

Az UNV ColorHunter kamera erőteljes képessége, hogy rendkívül gyenge fényviszonyok között is színes részleteket rögzítsen, három jelentős hardveres áttörésnek köszönhetően: 

  • Szuper nagy rekesznyílás
  • Progresszív BSI érzékelő
  • Fehér meleg fénnyel világító LED-ek

Szuper nagy rekesznyílás

A ColorHunter objektív F1.0 szuper nagy rekesszel van felszerelve, amely több fényt enged be, így jelentősen javítja a kép fényerejét. Laboratóriumi adatok szerint az F1.0 szuper nagy rekesz az F2.0 rekeszhez képest 4-szer több fényt gyűjt össze.

Progresszív BSI érzékelő

A ColorHunter kamera a legújabb BSI érzékelővel van felszerelve, amely a lehető legnagyobb mértékben képes befogadni a lencséből érkező fényt, ami jelentősen javítja az érzékenységet.

A BSI (Back-side illuminated) hátsó megvilágítású érzékelő a digitális képérzékelők egy olyan típusa, amely a képalkotó elemek újszerű elrendezését használja a befogott fény mennyiségének növelése és ezáltal a gyenge megvilágítású teljesítmény javítása érdekében.

Fehér fénnyel világító LED-ek

A meleg, fehér fényű LED-ek garantálják az alacsonyabb fényszennyezést és megőrzik a valódi színeket a gyenge fényviszonyok között is. Ezenkívül a LED-ek fénye a sötétben is hatékonyan visszatarthatják a potenciális elkövetőket.

Csökkenti a téves riasztást a sötétben

A biztonságtechnikai megfigyelések esetében a legtöbb felhasználónak csak a valós eseményekre kell figyelnie: az emberek és járművek által kiváltott riasztásokra. Az UNV intelligens behatolásmegelőzés (SIP – Smart Intrusion Prevention) algoritmusa képes kiszűrni a téves riasztásokat, és lehetővé teszi, hogy csak az érdekes, releváns eseményekre összpontosíthassunk.

A SIP pontossága szintén a rendelkezésre álló kép minőségén múlik. A hagyományos éjszakai kép túl sötét az SIP algoritmus pontos működéséhez. A ColorHunter kamera még ultra sötét környezetben is képes színes képeket rögzíteni, ami nagymértékben javítja a SIP pontosságát sötét környezetben. A felhasználóknak így nem kell aggódniuk bizonyos helyeken az éjszakai őrség biztonsági problémái miatt.

Alkalmazási területek

Összességében az UNV ColorHunter kamera a gyengén megvilágított környezetben is képes rá, hogy színes képeket szolgáltasson. Az intelligens behatolás megelőzéssel (SIP) kombinálva éjjel is őrként szolgálhat. A ColorHunter kamera az alkalmazási területek széles skálájára alkalmas, például lakóépületek, parkolók, parkok és sikátorok esetében.