CompMarket - Biztonsagtechnika

LIGHTHUNTER

LightHunter technológia

A videómegfigyelés fő célja, hogy tisztán lássuk a megfigyelt területet bárhol és bármikor. A kameráknak képesnek kell lenniük arra, hogy nagy felbontású és színes képeket nyújtsanak különböző fényviszonyok mellett. A LightHunter technológia egy olyan innovatív technológia, amely élénk színeket, megfelelő fényerőt és rendkívül tiszta képeket biztosít rendkívül gyenge fényviszonyok mellett. A LightHunter technológia jelentősen javítja a kép fényerejét az F1.2 rekesznyílás kialakítással és a BSI érzékelővel. A speciálisan tervezett nagyméretű érzékelőkkel az IP kamerák nagyobb fényérzékenységgel rendelkeznek, és magas SNR-rel rendelkeznek. Az UNV egyedülállóan szabadalmaztatott U-ISP (Uniview – Image Signal Processor) technológiája javítja a képek élességét és fényerejét. Az U-ISP új generációs zajcsökkentő technológiával rendelkezik, amely javítja a jel-zaj arányt és csökkenti az elmosódottságot. Hatékonyan csökkenti az elmosódást a tárgyak mozgása közben, ami biztosítja, hogy a kép a valódi megfigyelési jelenetet adja vissza. A hardveres és szoftveres előnyök kombinálása a LightHunter technológiával együtt garantálja a színgazdag képet ultra-alacsony fényviszonyok mellett.

Kihívások és megoldás

Gyenge fényviszonyok között az infra megvilágítással nagy felbontást érhet el, de ugyanakkor elveszíti a szín információkat, és a képek fekete-fehérek lesznek. A LightHunter technológia olyan kiváló színnel kapcsolatos információkat biztosít, amelyeket a hagyományos kamerákkal nem lehet elérni. A járművekre és gyanúsítottakra vonatkozó hatékonyabb információk, mint például a jármű rendszáma, színe és márkája; a gyanúsított arcvonásai, hajszíne, magassága és ruházatának színe igencsak hasznos lehet a bűnüldöző szervek vagy más biztonsági személyzet számára.

A probléma megoldása mellett elkötelezve magát, az UNV jelentős erőforrásokat fordított ennek az új, ultra-alacsony megvilágítás melletti képalkotás kutatására és fejlesztésére. Mostantól elérhető a LightHunter technológia, amely páratlan részletességet, fényerőt és valósághű színeket, valamint tiszta képeket biztosít ultra-alacsony fényviszonyok mellett.

Az UNV új generációs algoritmusa (U-ISP) számos előnnyel rendelkezik, például csökkenti az elmosódást és a zajt és növeli az élességet. Mindezek az előnyök javítják a képek élességét és fényerejét. Ahogy az alábbi képen látható, egy bűnöző ellopja a pénztárcát az autóból. A normál kamera képe tele van hópelyhekkel. A legnyilvánvalóbb különbség a normál kamera képéhez képest az, hogy a LightHunter kamera segítségével tisztább és színesebb képeket látunk, és részletesebb információkat kapunk. A részletes információk, mint például az arcvonások, a ruházat színe és a rendszám a bűnüldöző szervek számára könnyebben azonosíthatóvá teszik az elkövetőt.

Normál kamera balra, LightHunter kamera jobbra

Tényleges alkalmazás

A LightHunter technológia megfelel a legmagasabb felhasználói megfigyelési követelményeknek is, így azoknak is, akik éjjel-nappal kiváló minőségű képeket szeretnének látni. Az UNV LightHunter kamerák iskolákban, plázákban, parkolókban, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, szállodákban, kórházakban vagy bármilyen, a felhasználók által igényelt, alacsony megvilágítású helyszínen használhatók.