CompMarket - Biztonsagtechnika

Új Dual-Lens PTZ kamera az Uniview kínálatában

A hagyományos fix IP kamerák általában csak egy fix területet figyelnek, míg a PTZ kamerák szerkezetükből adódóan képesek forgatni és több irányba figyelni. A hagyományos PTZ-kamerák azonban még mindig csak egy irányt figyelhetnek egyszerre. Amikor a PTZ kamera egy másik irányba forog, a megfigyelt terület képe az eredeti irányban elveszik. Nemrégiben az Uniview egy új PTZ-kamerát fejlesztett ki  – a kétlencsés PTZ-kamerát, amely egyesíti a fix IP-kamerák és a PTZ erősségeit.

Először is, esztétikai szempontból az újonnan bevezetett kétlencsés PTZ kamera plusz kameramodul hozzáadásával megváltoztatja a hagyományos PTZ kamera kialakítását. A felső modul, egy 2,8 mm-es optikájú fix modul az általános kép rögzítéséért felelős, míg az alsó modul egy 4x zoomos, 345°-ban elforgatható objektív a kép részleteinek rögzítéséért.

A felső modul által biztosított szélesebb megfigyelési terület mellett az alsó modullal több részletet lehet rögzíteni. Ha például egy célpontot észlelünk a képen, a PTZ modul automatikusan követi és nagyítja a képet, hogy láthassuk a részleteket. Ugyanakkor a fix objektív képes a nyugalmi területet is figyelni, hogy az általános széles látószögű információk megmaradjanak. 

A kettős lencse kialakítás mellett a hangrögzítési képességek és látómező megvilágítása tekintetében további fejlesztéseket hajtottak végre.

Kétirányú audió és sztereó hangzás

Beépített két mikrofon, a fix lencse mindkét oldalán van elhelyezve, hogy különböző irányokból érkező hangot fogadjon, így elérve a térhatást a hangban, alapvetően jobb hangzást biztosítva a visszanézéskor.

Két különböző megvilágítás, hang és fényjelzés: azonnali riasztás, amikor tényleg riasztás történik.

Az infravörös fény mellett meleg fehér fényt is kibocsáthat a kamera hozzá, hogy éjszaka tisztább képet tudjon rögzíteni. Ugyanakkor a meleg fény az intelligens behatolás megelőzéshez (Smart Intrusion Prevention) is kapcsolódik. Ha egy célpont belépését észleli a területre, a meleg fény is villogni fog, hogy elriassza a gyanús tevékenységeket.

Az új Uniview új Dual-Lens PTZ a jobb hang- és képminőség miatt, az átfogóbb intelligens funkciók alkalmazásával jobb megfigyelést képes biztosítani az utcákon, bankokban és más jelenetekben.

A kamera elérhetőségével kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat a biztonsagtechnika@compmarket.hu e-mail címen.