CompMarket - Biztonsagtechnika

Uniview AI BOX – Intelligens analitikai szerver

A hagyományos rendszerek esetében, amikor az események feldolgozását semmilyen  intelligens funkció nem segíti, a szükséges információk összegyűjtése „kézzel” történik. A korlátozott számú biztonsági személyzet, az emberi reagálási képesség sebessége és az információk feldolgozásának hatékonysága miatt nem tudjuk teljes mértékben figyelemmel kísérni az összes helyszínt és mindegyik megjelenített videót..

Általánosságban bátran kijelenthető, hogy az emberi megfigyelés nem minden körülmények között megbízható. Egy felmérés szerint, miután 22 percig folyamatosan figyelték a képernyőt, a biztonsági őrök figyelmen kívül hagyják a képernyőn megjelenő információk 95% -át. Ez rettenetesen magas arány, ami nyilvánvalóan hatalmas kockázatot rejt magában. 

A hagyományos megfigyelési megoldások tehát már nem felelnek meg a mai igényeknek, viszont a fejlettebb funkcionalitások, mint például az arc detektálás, csak a felsőbb kategóriájú eszközökben vannak jelen. Kiemelt igények sem teljesíthetőek egyszerűen, mint például a munkaruha viselésének az észlelése.

A hagyományos intelligens megoldások nem is igazán rugalmasak, mivel a hagyományos szerverek több funkcióval rendelkeznek ugyan, de nem ideálisak kisebb helyszínekre. Szerverteremben kell lenniük és jelentős költségvonzatuk is van.

A fent felsorolt problémákra nyújt egy igazán hatékony csúcstechnológiás megoldást az Uniview AI box intelligens asztali szerver.

Az AI Box egy CCTV rendszer intelligens kiterjesztése. Az UNV AI Box egy nagy számítási kapacitású szerver, amely elemezni tudja a videofolyamokat, és lehetővé teszi az arcfelismerést és a viselkedés elemzést. Beépített mély intelligens tanulási algoritmusokkal képes kielégíteni az intelligens funkciók iránti igényét.

Arcfelismerés

Képes arcokat összehasonlítani és azok között nemek alapján különbséget tenni. De ugyanakkor kereshetünk akár szemüvegre, vagy korcsoport alapján a célszemélyre. Az arcfelismerés képes az arcok tulajdonságainak valós idejű összehasonlítására különböző környezetekben egy fekete-fehér lista szabályainak betartása érdekében.

Öntanuló felismerés

A pontosság biztosítása érdekében a mintavételi pontokat automatikusan összegyűjti és nyomon követi a rendszer, még akkor is, ha változik a megadott kor, a hajviselet, a hunyorító és becsukódó szemek, valamint egyéb gesztusok.

Viselkedés analízis

A rendszer “csontváz-alapú” mozgás felismerést végez. Ez azt jelenti, hogy mellékelt képen látható módon azonosítja az embert a videóban, és felismeri a viselkedés típusát az emberre rajzolt csontváz szerkezete alapján. Az AI box a legismertebb algoritmusokat tartalmazza és több, mint 20 viselkedési algoritmussal rendelkezik. Konkrét algoritmusok választhatók az adott jelenetnek megfelelően.

Az AI box kezelőfelületéhez akár böngészőn keresztül is hozzá lehet férni, de egyedi API-n keresztüli integrációra is van lehetőség, amennyiben harmadik féltől származó szoftverhez szeretnénk integrálni. 

4, 8 és 16 csatornás modellek választhatók a különböző AI számítási képességek igényeinek megfelelően. Csatlakoztathatunk  NVR-t, vagy XVR-t  RTSP protokollon keresztül, de természetesen IP kamerát is hozzá lehet illeszteni ONVIF vagy RTSP protokollon.

Közös kezelőfelület a csatlakoztatott eszközök módosítására a meglévő hálózat megváltoztatása nélkül.

Az Uniview AI box az alábbi intelligens funkciókat tartalmazza:

  • Arc felismerés: Feketelista és engedélyezőlista, VIP-azonosítás, Ügyfél személy elemzés bankokhoz, bevásárlóközpontokhoz stb. Feketelista városfelügyelethez.
  • Tűz és füst észlelés: Gyár, építkezés, olajraktár, raktár, gabonaraktár és egyéb helyek
  • Munkaruha detektálás: Építkezési helyek, laboratóriumok, benzinkutak és más helyek, ahol munkaruházat szükséges
  • Dohányzás érzékelése: Bevásárlóközpontok, vállalkozások, irodaházak és egyéb beltéri / kültéri helyek, ahol tilos a dohányzás.
  • Telefonhívás észlelés: Olyan helyen, ahol tilos telefonálni
  • Munkavédelmi sisak: Építési területek, gyárak
  • Egyéb funkciók: Mászás detektálás, Agresszív viselkedés, elveszett-otthagyott tárgyak észlelése, Ruházat színének  felismerése, Tömeges gyülekezés, Ember számlálás

Főbb előnyök:

  • Több, mint 30 intelligens funkció
  • Rugalmasan, akár csatornánként választható intelligens funkciók
  • Kis és nagy rendszerekhez is egyaránt alkalmas.

Alkalmazási területek: